Despre noi

Cristina - Tineri pentru Comunitate

Cristina-Maria Hangea

Președinte Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița

Profesoară de limba engleză, manager de proiect și lucrător de tineret, Cristina este, în primul rând, persoana responsabilă de proiectele internaționale din cadrul asociației noastre reușind în ultimii ani să dezvolte frumoase relații de colaborare și prietenie cu școli și organizații din diferite părți ale Europei. Mai mult decât atât, a coordonat cu success o serie de proiecte locale și internaționale, fiind mereu preocupată de dezvoltarea sa personală și profesională prin participarea la seminarii și cursuri în țară și în străinătate. Se ocupă atent de instruirea voluntarilor și de monitorizarea acestora în timpul diferitelor activități.

Iulia - Tineri pentru Comunitate

Iulia Cihărean

Vice – președinte Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița

Iulia Cihărean este profesor consilier școlar în cadrul CJRAE BN și își dorește să contribuie la responsabilizarea tinerilor cu privire la dezvoltarea personală a acestora. În acest sens facilitează accesul la informații referitoare la evenimentele adresate tinerilor și creează oportunități de dezvoltare civică.

Asociația Tineri pentru Comunitate

Asociația

Tineri pentru Comunitate a fost înființată în anul 2013 de către o echipă de tineri voluntari care și-au dorit să aducă o pată de culoare în comunitatea bistrițeană prin activități de voluntariat, ateliere de creație, educație outdoor, educație nonformală și proiecte internaționale.

Misiune

Promovarea cetățeniei active a indivizilor, grupurilor, copiilor și în mod special a tinerilor cu vârste cuprinse între 13 și 35 de ani prin proiecte și activități de dezvoltare personală și comunitară.

Activități

De-a lungul anilor, am contribuit la formarea și dezvoltarea personală și profesională a tinerilor din comunitatea locală care, prin activități de voluntariat și implicarea în proiecte, au devenit mai încrezători în sine, au legat prietenii pe viață, au călătorit în țară și în străinătate, au devenit adulți implicați, responsabili, și oameni dragi sufletului nostru.De asemenea, am dezvoltat o rețea de parteneri valoroși la nivel local, județean, național și European – ONG-uri, instituții, antreprenori, alături de care am derulat proiecte de success.

  • Promovarea voluntariatului ca modalitate de dezvoltare personală și profesională;
  • Instruirea tinerilor în domeniul voluntariatului;
  • Derularea de activități de educație nonformală în școli, grădinițe, centre școlare pentru educație incluzivă și alte instituții din comunitatea locală;
  • Participarea la organizarea unor evenimente culturale de impact pentru comunitatea locală;
  • Derularea de proiecte internaționale etc.