Cine suntem?

Asociația

Tineri pentru Comunitate a fost înființată în anul 2013 de către o echipă de tinere voluntare care și-au dorit să aducă o pată de culoare în comunitatea bistrițeană prin activități de voluntariat, ateliere de creație, educație outdoor, educație nonformală și proiecte internaționale.

Misiune

Promovarea cetățeniei active a indivizilor, grupurilor, copiilor și în mod special a tinerilor cu vârste cuprinse între 13 și 35 de ani prin proiecte și activități de dezvoltare personală și comunitară.

Activități

De-a lungul anilor am contribuit la formarea și dezvoltarea unui număr aproximativ de 50 tineri care, prin activități de voluntariat au dezvoltat abilități de comunicare, au legat prietenii pe viață, au călătorit în țară și în străinătate, au devenit adulți implicați, responsabili, serioși și oameni dragi sufletului nostru.

Cristina-Maria Hangea

Președinte Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița
Profesoară de limba engleză, manager de proiect și lucrător de tineret, Cristina este, în primul rând, persoana responsabilă de proiectele internaționale din cadrul asociației noastre reușind în ultimii ani să dezvolte frumoase relații de colaborare și prietenie cu școli și organizații din diferite părți ale Europei. Mai mult decât atât, a coordonat cu success o serie de proiecte locale și internaționale, fiind mereu preocupată de dezvoltarea sa personală și profesională prin participarea la seminarii și cursuri în țară și în străinătate. Se ocupă atent de instruirea voluntarilor și de monitorizarea acestora în timpul diferitelor activități.

Iulia-Ioana Cihărean

Vice –președinte Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița
Iulia Cihărean este profesor consilier școlar în cadrul CJRAE BN și își dorește să contribuie la responsabilizarea tinerilor cu privire la dezvoltarea personală a acestora. În acest sens facilitează accesul la informații referitoare la evenimentele adresate tinerilor și creează oportunități de dezvoltare civică.

Voluntari

Negruti Dora

Coordonator de Voluntari

Andrada Clipotă

Sunt o persoană foarte veselă și optimistă care adoră să fie in compania altor persoane dar în special în compania copiilor de toate vârstele. M-am implicat în destule proiecte incât să nu mi le pot aminti pe toate acum. Activitatea de voluntariat pot spune că m-a format ca om și că am învățat să am foarte multă răbdare.

Monica Hangan

De când am început să fac parte din asociație și să particip la diverse proiecte (Erasmus+ sau locale) am început să am mai multă încredere în mine, să-mi descopăr noi pasiuni, mi-am îmbunătățit engleza, modul în care mă organizez și am cunoscut oameni noi cu care m-am înțeles foarte bine și mi-am format o nouă lume, mai înțelegătoare, mai inovativă, mai prietenoasă și deschisă către cunoaștere. De asemenea, am început să vad ce-i lipsește comunității din Bistrița.

Pașcu Ioana Gabriela

ATC pentru mine a fost, este și va fi o experiență minunată. Începând de la activități organizate în aria orașului, concursuri, evenimente, concerte caritabile, voluntariat la grădiniță, am ajuns să mă implic într-un proiect internațional, unul care m-a format pe mine ca persoană, legând prietenii strânse și trăind experiențe pe care în mod normal nu le-aș fi trăit. ATC pentru mine a fost în primul rând o metodă de a mă cunoaște, de a-mi învinge timiditatea și de a ieși din cotidian și recomand tuturor să practice voluntariatul.

Alexandra Călușeri

Eu sunt Ale, am 21 de ani și sunt voluntară la ATC de când aveam 15 ani, deci au trecut ceva ani buni de atunci. În orice caz, mă bucur și sunt recunoscătoare că fac parte dintr-o asociație atât de faină cu oameni dornici să facă schimbări în societatea din care provin. Cel mai mult mă bucură faptul că și eu am avut ocazia să ajut la aceste schimbari cu lucrurile la care mă pricep, anume desenul și comunicarea. Keep on with the good work!

Cristian-Raul Peterlin

Studiază la Colegiul Național Andrei Mureșanu Bistrița, clasa a XI-a, filologie. Își dorește să devină jurnalist, este și voluntar al Asociației POV21 și asigură Comunicarea și PR-ul pentru echipa profesionistă de handbal masculin CSM Botoșani.

Cezara Cincea

Bună! Ma numesc Cincea Cezara, am 16 ani, sunt o fire sociabila, îmi place să desenez și să cunosc oameni noi. Acum ceva timp am început să mă implic în diverse activități de voluntariat. Am participat la o activitate de ecologizare, la unul dintre proiectele internaționale din Polonia, am mers la două grădinițe pentru diverse activități și alte proiecte și ședințe ale voluntarilor.

Antonia Borbeiu

Bună! Mă numesc Antonia Borbeiu, am 16 ani și studies arhitectura la Liceul de Arte Corneliu Baba din Bistrița. Am început să mă implic în activități de voluntariat de mai bine de un an, din dorința de a deveni mai sociabilă și de a experimenta tot felul de scenarii noi. Am început cu voluntariatul la o grădiniță, am participat la acțiuni de ecologizare și am luat parte la diferite proiecte și ședințe ale voluntarilor. Consider voluntariatul o activitate relaxantă și distractivă, mai ales când lucrez cu copiii.

Cătălina Colța

Salut! Mă numesc Colța Cătălina și la momentul de față sunt elevă în a 11-a, la CNAM. Sunt voluntară încă de când eram boboacă și de atunci am avut ocazia să particip în diverse proiecte foarte faine datorită asociației. Mereu mi-a plăcut să interacționez cu copiii și prin voluntariat am reușit să cultiv această aptitudine. La început am făcut voluntariat la școala speciala, după care m-am implicat la grădinița “Trenulețul Veseliei”, și mi-am pus la încercare creativitatea prin pictură, origami și tot felul. Acum, împreună cu colega mea, îi învățăm pe copilașii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr 6 limba engleză. Nu pot să uit desigur, nici proiectele Erasmus+, prin intermediul cărora am cunoscut niște oameni super. În final aș vrea să spun că îmi place foarte mult să fiu voluntară și mulțumesc asociației pentru toate proiectele care ni le oferă!

Daniela Feier

Am fost implicată in proiecte precum cel de la CSEI 1 în cadrul căruia i-am învățat pe elevi să creeze cu ajutorul tehnicii origami buburuze, inimioare, albine și altele. M-am implicat in acest proiect deoarece mi s-a părut foarte interesant sa lucrez cu copii și sa îmi petrec timpul intr un mod foarte util. La ATC de sărbători se organizează târguri caritabile pentru strângere de fonduri și pentru cauze umanitare, in care m-am implicat și eu. Am mai participat la proiectul numit European Youth in the Year of Centenary. In acest proiect am învățat lucruri precum: îmbunătățirea comunicarii in limba engleză, dar am asistat și la interesantele lor traditii, istorie și cultura țărilor din acest proiect Cehia, Letonia și Estonia.

Ionela Horoba

Bună! Eu sunt Ionela și sunt studentă în anul 1 la Facultatea de Ştiinţa și Tehnologia Alimentelor, specializarea Ingineria Produselor Alimentare din cadrul USAMV Cluj-Napoca. Am fost voluntar activ la Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița timp de 1 an. Am descoperit această asociație prin intermediul unei prietene. Amândouă eram implicate în același proiect, în care făceam diferite activități cu copiii de la Școala Specială nr. 1 Bistrița. Această perioadă de voluntariat, timpul petrecut cu copiii de acolo, m-a format ca persoană, m-a învățat să mă descurc în orice situație și m-a făcut să prețuiesc mai mult ce am. Nu e nimic mai frumos decât să ajuți, să aduci un zâmbet pe fața cuiva. Încercați și voi!

Anca Melinte

Bună, mă numesc Anca și sunt voluntară la "Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița " încă din anul 2013. Sunt unul dintre voluntarii vechi ai asociației, iar în decursul anilor m-am implicat în numeroase proiecte, venind în sprijinul diferitelor categorii sociale. Fiind o fire creativă, cu simț estetic foarte bine dezvoltat, iubind tot ce ține de sfera largă a domeniului arte (muzică, pictură, literatură etc.), dar și o fire dornică de cunoaștere, am reușit să derulez împreună cu colegii mei proiecte de succes. În multe proiecte am reușit să ma implic semnificativ, deoarece cunoașterea limbii engleze era necesară în comunicarea cu persoanele venite în schimb de experiență. Printre proiectele la care am participat se numără: Spectacolul caritabil de Crăciun "Bucuriile iernii " la care am susținut două momente artistice, vocale; Schimb de tineri “Unknown beauties revealed”; Proiectul de strângere de fonduri pentru familiile nevoiașe "Mărțișorul ATC" ; Momentul artistic al copiilor cu cerințe educaționale speciale organizat în Pădurea Schulleward, Bistrița, Atelierele creative de Crăciun și de Paște, Întâlniri și marcarea zilelor de 9 mai, 1 mai, Strângere de fonduri pentru Alex, băiețelul care necesita tratament etc. Sunt foarte mulțumită de ceea ce am realizat pentru comunitate, iar experiența de voluntar a fost una foarte plăcută. Nevoia de comunicare, precum și dorința de a ajuta pe ceilalți te transformă într-o persoană mai empatică, mai sensibilă, mai grijulie, mai iubitoare, mai bună. Prin simplul fapt că ajuți pe cineva, te simți împlinit și ai o stare de spirit mai bună. Așadar, ca voluntar în echipa ATC, cu fiecare faptă bună făcută îți dai seama de valoarea ta ca om al unei societăți solidare!

Andrea Biro

Mă numesc Andrea și am 21 de ani. Voluntariatul este o activitate foarte importantă și dragă mie deoarece a avut o mare contribuție la dezvoltarea mea personală. Astfel, din perioada liceului am început să mă implic în diverse activități în acest sens. Preferatele mele rămân activitățile de ecologizare și protecție a mediului, atelierele de limbi străine și desigur schimburile de experiență pe diferite teme. Însă orice activitate de voluntariat vine cu un număr mare de beneficii. Pentru mine voluntariatul a fost o portiță în primul rând spre încrederea în sine, spre noi prietenii, dezvoltarea unor competențe precum cele lingvistice, digitale și de comunicare. Unul dintre cele mai frumoase sentimente este starea de bine știind că ai contribuit cu ceva comuntății tale.

Andreea Feier

Mă numesc Andreea și sunt voluntară la "Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița " de aproximativ 5 ani. De atunci m-am implicat în diferite proiecte locale și internaționale, am cunoscut tineri din diferite țări europene, am avut și eu șansa să călătoresc în Croația, Cehia, Polonia să descopăr culturi noi, să îmi dezvolt abilitățile de comunicare în limba engleză și să devin o persoană mai sociabilă și mai sigură pe mine.