Aleg să decid EU

Asociatia Tineri pentru Comunitate Bistrita in parteneriat cu Liceul Ion Caian Romanul si Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Bistrita-Nasaud au implementat, in perioada septembrie 2020 – martie 2021, Proiectul “Aleg sa decid EU”, finantat de catre Comisia Europeana prin intermediul programului Erasmus+. Proiectul a beneficiat de o finantare in valoare de 5232 euro, pentru a desfasura activitati care sa contribuie la cresterea gradului de implicare al tinerilor in evenimente cu caracter democratic-participativ, dezbateri referitoare la politicile de tineret in randul a 30 de tineri din judetul Bistrita-Nasaud. Au fost organizate dezbateri in cadrul carora tinerii au avut ocazia sa discute cu consilerii locali, judeteni si parlamentari. Ca urmare a acestor dezbateri tinerii au dobandit cunostinte noi pe care le-au utilizat in formularea unei petitii, ca instrument care sa stea la baza unei propuneri adresate decidentilor in vederea digitalizarii sistemului educational.

Contextul digital actual, precum și nevoia de a proteja resursele naturale, reprezintă unele dintre premise necesare a fi luate în considerare atunci când ne gândim la adaptarea carnetului de elev/student la condițiile societății digitalizate. Așadar, trecerea de la carnetul de elev/student la o platformă, în care să poată fi identificate detaliile referitoare la parcursul școlar, aspecte socio-economice (eventualul sprijin financiar necesar/burse/recompense/premii), facilități oferite în raport cu etapa de școlarizare, reprezintă o nevoie actuală a vieții de elev/student. Pentru a eficientiza utilizarea platformei, aceasta ar fi util să aibă ca instrument un card, (având ca elemente de identificare numele elevului și numărul matricol) prin intermediul căruia elevii/studenții să se afle doar la un clic distanța de accesare facilităților sau serviciilor de care au nevoie. Reducerea fluxului de semnături, pentru obținerea diferitelor facilități, ar crește numărul accesărilor acestora.

Susținem nevoia de adaptare a carnetului de elev/student la societatea digitalizată pentru a facilita accesul la informații și servicii destinate elevilor și studenților – prin utilizarea unei noi versiuni – Cardul Școlar/Studențesc.

Petitia poate fi gasita aici: Carnetul de elev/student necesita un update digitalizat.

 

Distribuie