Dezvoltarea potențialului vocațional al tinerilor din mediul rural pentru o carieră de succes

Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița desfășoară în această perioadă activități de orientare în carieră cu  100 de elevii de la Școala Gimnazială Livezile, de la Liceul Teoretic Radu Petrescu din Prundul Bîrgăului și elevi din cadrul Colegiului Național Silvania, Zalău. Activitățile abordează subiecte precum Autocunoaștere, Decizia de carieră, Alegerea traseului educațional. Elevii au completat o serie de teste care la finalul activității vor reliefa profilul vocațional al fiecarui elev. Ultima activitate din proiect se va derula în perioada 21-22 octombrie 2017 , respectiv un atelier de lucru “ Simulare situație de interviu” în cadrul căruia utilizând metode de educație non-formală se vor evalua competențele dobândite sau consolidate pe parcursul proiectului. La atelier vor participa 30 de elevi selectați pe baza unor scrisori de motivație, evaluate de către fomatorii care vor aprecia atât motivația de participare la atelier precum și implicarea în activitățile proiectului.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sălaj.

Proiect de tineret finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.