TINERI pentru TINERI

Bistrița, 23 mai 2023

Proiectul „Tineri pentru Tineri” este derulat de Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița în perioada aprilie -septembrie 2023 și finanțat prin programul Efectiv Civic, dezvoltat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation. Scopul proiectului este de a facilita dialogul intercultural între tinerii români și ucraineni printr-o serie de activități, precum ateliere de limba română, ateliere de suport socio-emoțional, tabere, seară interculturală, activitate de Treasure Hunt, etc.

Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița  a fost înființată în anul 2013 de către o echipă de tineri voluntari care și-au dorit să aducă o pată de culoare în comunitatea bistrițeană prin activități de voluntariat, ateliere de creație, educație outdoor, educație nonformală și proiecte internaționale. Misiunea organizației este de a promova cetățenia activă a indivizilor, grupurilor, copiilor și în mod special a tinerilor cu vârste cuprinse între 13 și 35 de ani prin proiecte și activități de dezvoltare personală și comunitară.

Despre programul Efectiv Civic

Efectiv Civic este un program de educație civică și dialog intercultural pentru tineri dezvoltat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation și cu sprijinul CJI – Centrul pentru Jurnalism Independent. 

Inițiativa are ca focus: 

  • creșterea capacității a 15 ONG-uri în fiecare an pentru a oferi intervenții în două domenii importante pentru o democrație funcțională: educația media și dialogul intercultural
  • dezvoltarea capacității organizaționale a ONG-urilor finanțate în vederea creșterii sustenabiliății acestora și a îmbunătățirii abilităților lor de a implementa proiecte

Bugetul total al programului este de 1.707.000 lei anual.

Despre FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, ce contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. 

Despre RAF – Romanian American Foundation

Romanian-American Foundation (RAF) a fost înființată în 2009. Misiunea RAF este să promoveze şi să consolideze condițiile necesare unei economii de piață sustenabile și unei societăți democratice, care să asigure accesul la oportunități pentru toate segmentele populației din România. Intervențiile RAF acoperă trei priorități strategice: economie rurală, tehnologie și inovație, implicare civică. Programele educaționale sunt o componentă transversală pe parcursul tuturor intervențiilor noastre, oferind elevilor acces la educație de calitate și contribuind la sustenabilitatea programelor.

 

 

 

Distribuie