Unknown beauties revealed

 

In perioada 1 iulie 2015 – 1 ianuarie 2016, Asociatia Tineri pentru Comunitate Bistrita a implementat proiectul „Unknown beauties revealed” – finanțat de către Uniunea Europeană, prin programul Erasmus+, acțiunea cheie KA1. Proiectul a fost implementat de Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița în parteneriat cu organizația RV Projects din Marea Britanie și a reunit un număr de 16 tineri și 3 lideri de grup. Activitățile schimbului de tineri s-au derulat la Bistrița, Rodna (Valea Mare și Valea Vinului) și Arcalia în perioada 7-17 septembrie 2015.

Scopul principal al proiectului a fost: Conștientizarea unui grup de tineri care locuiesc atât în medii rurale cât și urbane din cele două tări partenere cu privire la importanța conservării și promovării frumuseților și beneficiilor zonelor rurale cu scopul de a facilita dezvoltarea turistică, economică și rurală.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

  • creșterea interesului a 16 tineri englezi și români pentru 3 zone rurale din județul Bistrița Năsăud (din punct de vedere a frumuseții peisajelor, aspectelor istorice, culturale și economice) și compararea cu zone similare din Marea Britanie.
  • promovarea zonelor rurale prin intermediul tehnologiei moderne
  • animarea zonelor rurale prin activități nonformale
  • promovarea cooperării , solidarității și toleranței între tinerii români și englezi.
  • promovarea cetățeniei active
  • promovarea celor două culturi
  • dezvoltarea competențelor de comunicare în limba engleză

Activităție principale ale proiectului au inclus discuții, dezbateri și prezentări pe tema Tinerii vs Zonele rurale, descoperirea minelor de la Rodna – istoria lor și importanța economică, descoperirea frumuseților naturale din zonele Valea Vinului și Valea Mare precum și promovarea unui stil de viață sănătos prin organizarea unor competiții sportive și descoperirea castelului Bethlen din Arcalia. Cu sprijinul Școlii Gimnaziale Șieu Magheruș, la Arcalia, participanții au interacționat cu elevii, invățându-i cântece și jocuri în limba engleză.

În perioada următoarea schimbului de tineri, participanții au adunat toate informațiile obținute, au selectat poze și filmulețe și au realizat produsele de diseminare a proiectului, pe care vă invităm să le accesați. Este vorba de site-ul proiectului http://unknownbeautiesrevealed.ro/unknown-beauties-revealed/ și de pagina de facebook https://www.facebook.com/Unknown-Beauties-Revealed-KA1-Erasmus-plus-project-1675510249331426/?fref=ts unde puteți vizualiza broșura online de promovare a zonelor rurale, filmul proiectului, mărturii ale participanților precum și o mulțime de poze și informații legate de proiect. Toate aceste materiale au fost realizate în limba engleză, aceasta fiind limba de comunicare în cadrul proiectului.

Prezentul articol prezinta punctual de vedere al autorului si AN si Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru nicio utilizare care poate fi data informatiilor respective.

eu_emblem

Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană

 

20150910_124150 20150910_121046 IMG_20150912_123851 IMG_20150914_152038

 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Tineri pentru Comunitate Bistrita

KIDS IN MOTION – Un proiect inedit

KIDS IN MOTION este organizat și implementat de Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița, în parteneriat cu MiniMotion, Artless și Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, in perioada noiembrie-decembrie 2019. Este finanţat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. În cadrul atelierelor derulate, 20 de elevi cu vârste între 9 și 11 ani vor învăța 

Citește