Unknown beauties revealed

 

In perioada 1 iulie 2015 – 1 ianuarie 2016, Asociatia Tineri pentru Comunitate Bistrita a implementat proiectul „Unknown beauties revealed” – finanțat de către Uniunea Europeană, prin programul Erasmus+, acțiunea cheie KA1. Proiectul a fost implementat de Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița în parteneriat cu organizația RV Projects din Marea Britanie și a reunit un număr de 16 tineri și 3 lideri de grup. Activitățile schimbului de tineri s-au derulat la Bistrița, Rodna (Valea Mare și Valea Vinului) și Arcalia în perioada 7-17 septembrie 2015.

Scopul principal al proiectului a fost: Conștientizarea unui grup de tineri care locuiesc atât în medii rurale cât și urbane din cele două tări partenere cu privire la importanța conservării și promovării frumuseților și beneficiilor zonelor rurale cu scopul de a facilita dezvoltarea turistică, economică și rurală.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

  • creșterea interesului a 16 tineri englezi și români pentru 3 zone rurale din județul Bistrița Năsăud (din punct de vedere a frumuseții peisajelor, aspectelor istorice, culturale și economice) și compararea cu zone similare din Marea Britanie.
  • promovarea zonelor rurale prin intermediul tehnologiei moderne
  • animarea zonelor rurale prin activități nonformale
  • promovarea cooperării , solidarității și toleranței între tinerii români și englezi.
  • promovarea cetățeniei active
  • promovarea celor două culturi
  • dezvoltarea competențelor de comunicare în limba engleză

Activităție principale ale proiectului au inclus discuții, dezbateri și prezentări pe tema Tinerii vs Zonele rurale, descoperirea minelor de la Rodna – istoria lor și importanța economică, descoperirea frumuseților naturale din zonele Valea Vinului și Valea Mare precum și promovarea unui stil de viață sănătos prin organizarea unor competiții sportive și descoperirea castelului Bethlen din Arcalia. Cu sprijinul Școlii Gimnaziale Șieu Magheruș, la Arcalia, participanții au interacționat cu elevii, invățându-i cântece și jocuri în limba engleză.

În perioada următoarea schimbului de tineri, participanții au adunat toate informațiile obținute, au selectat poze și filmulețe și au realizat produsele de diseminare a proiectului, pe care vă invităm să le accesați. Este vorba de site-ul proiectului http://unknownbeautiesrevealed.ro/unknown-beauties-revealed/ și de pagina de facebook https://www.facebook.com/Unknown-Beauties-Revealed-KA1-Erasmus-plus-project-1675510249331426/?fref=ts unde puteți vizualiza broșura online de promovare a zonelor rurale, filmul proiectului, mărturii ale participanților precum și o mulțime de poze și informații legate de proiect. Toate aceste materiale au fost realizate în limba engleză, aceasta fiind limba de comunicare în cadrul proiectului.

Prezentul articol prezinta punctual de vedere al autorului si AN si Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru nicio utilizare care poate fi data informatiilor respective.

eu_emblem

Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană

 

20150910_124150 20150910_121046 IMG_20150912_123851 IMG_20150914_152038

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

„Old Jobs, New Times” – schimb de tineri finanțat prin programul ERASMUS+

YOUTH EXCHANGE  2022-1-RO01-KA152-YOU-000070634 PARTNERS Asociația Tineri pentru Comunitate, Romania LAG AGRO LIDER, North Macedonia InCo Molfetta, Italy Ecoworld Rhodopes, Bulgaria Objectives To raise awareness among a number of 20 young people about the importance of keeping alive the old traditional jobs in order to be able to understand who we were, who we are today

Citește

Tabăra de lectură READ

Proiectul Tabăra de lectură READ și-a atins scopul de a dezvolta abilități de lectură și de gestionare a timpului liber în rândul a 60 de adolescenți, prin intermediul unor ateliere desfășurate în aer liber. Astfel în perioada iulie-august 2022 a fost organizată tabăra READ. Anterior demarării activităților s-a desfășurat etapa de promovare – prin utilizarea

Citește

Copiii și tinerii ucraineni în comunitatea noastră

În perioada martie-iunie 2022, Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița a implementat proiectul „Copiii și tinerii ucraineni în comunitatea noastră”. Scopul principal al proiectului a fost de a facilita integrarea copiilor și tinerilor refugiați din Ucraina în comunitatea bistrițeană prin ateliere non-formale de învățare a limbii române, creație și consiliere psihopedagogică. Acestea s-au derulat cu sprijinul

Citește